Μια νέα κυκλαδίτικη κουζίνα με γηγενή υλικά, εμπνευσμένη από τους μαγειρικούς τρόπους των ντόπιων, που χρησιμοποιούν τον αέρα, τον ήλιο, τον καπνό και τη φωτιά, ήταν το ζητούμενο της ομάδας του Nōema.
Ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, ο οποίος επιμελείται το μενού και διευθύνει την κουζίνα του, εξηγεί πως «ταξιδέψαμε σε όλες τις Κυκλάδες για να εντοπίσουμε τα καλύτερα τοπικά προϊόντα. Τυριά και αρνιά από τη Νάξο, βιολογικά λαχανικά από την Τήνο, θαλασσινά από ψαράδες στην Πάρο. Ό,τι μπορούμε το προμηθευόμαστε και από τη Μύκονο, από τυριά μέχρι φύλλα κάπαρης και κρίταμο από την ακροθαλασσιά».
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο