Η βασική συνταγή για σπιτική γκρανόλα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 200 γρ. νιφάδες βρόμης, 50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη, 5 κουτ. γλυκού μέλι, 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα, και 2 κουτ. σούπας κακάο. Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.