Η συνταγή για κέικ σοκολάτας με καρύδια και γλάσο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτας με καρύδια και γλάσο

Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πλούσιο σοκολατένιο κέικ με καρύδια και πυκνό, αρωματικό γλάσο; Κανείς!

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 50′ προετοιμασία
  • 1 ώρα ψήσιμο
  • Σύνολο: 1 ώρα και 50′

Υλικά

Μερίδες: 10-12

  • 250 γρ. (2 κούπες, όχι ξέχειλες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + επιπλέον για τη φόρμα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κυβάκια + επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. κουβερτούρα extra bitter (με 65-72% κακάο), τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 330 ml (1 + 2/3 κούπας) φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη καστανή ανοιχτή
  • 40 γρ. (1/3 κούπας) κακάο, κοσκινισμένο
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ. καρύδια, κοπανισμένα σε χοντρά κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT