Υλικά
Μερίδες: 6
– 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από λάπα ή σπάλα)
– 1/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι
– 1/2 φλιτζάνι πάγος (τριμμένος στο μούλτι ή κοπανισμένος)
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
– 3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
– 1 αυγό
– 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ή ούζο
– 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
– 2 φέτες ψωμιού (χωρίς κόρα), μουσκεμένες και στυμμένες (οι κλασικές σουβλίτσες δεν έχουν ψωμί και γίνονται σφιχτές · αν τις θέλουμε πιο αφράτες, τότε το βάζουμε)
– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
– λίγο αλεύρι
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι (κατά προτίμηση Καρολίνα)
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr