Με ροζέτα και κερασάκι ή βουτηγμένη σε κροκάν αμυγδάλου; Vintage ή με νεωτερισμούς; Η πάστα αμυγδάλου, ένα από τα πιο κλασικά γλυκά των αθηναϊκών ζαχαροπλαστείων έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Στρώσεις από παντεσπάνι ή ντακουάζ αμυγδάλου (συνήθως στην περίπτωση της νουγκατίνας) εναλλάξ με κρέμα (σαντιγί ή σαντιγί και κρεμ πατισερί) αποτελούν συνήθως τα δομικά υλικά γι’ αυτό το νοσταλγικό κέρασμα. Η πραγματική σαντιγί, η φρεσκάδα, η απλοχεριά με την οποία κάθε ζαχαροπλάστης θα χρησιμοποιήσει τους ξηρούς καρπούς είναι μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν τη διαφορά. Περάσαμε από ιστορικά και νέα ζαχαροπλαστεία, δοκιμάσαμε και μαζέψαμε εδώ μερικές από τις πιο ξεχωριστές αμυγδάλου της πόλης.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.