6 φθινοπωρινές κολοκυθόσουπες που θα φτιάχνετε συνέχεια

6 φθινοπωρινές κολοκυθόσουπες που θα φτιάχνετε συνέχεια

Η κολοκύθα είναι το χαρακτηριστικό λαχανικό του Οκτώβρη. Ψωνίζουμε κολοκύθες και φτιάχνουμε έξι λαχταριστές, φθινοπωρινές σούπες σε διάφορες παραλλαγές

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς το τέλος του καλοκαιριού κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες κολοκύθες. Η συγκομιδή, όμως, είναι στο ζενίθ τον Οκτώβριο. Πολλές ποικιλίες-υβρίδια βρίσκουμε στην αγορά με ανεπαίσθητες αποκλίσεις στη γεύση και στο άρωμα, παρά τις εντυπωσιακές διαφορές στο σχήμα και στο χρώμα της φλούδας. Το χρώμα της σάρκας της κυμαίνεται από πορτοκαλοκίτρινο έως ανοιχτό κόκκινο. Κατά την αγορά προσέχουμε η κολοκύθα να είναι σκληρή, με επιδερμίδα τσιτωμένη, χωρίς πληγές και σκασίματα, και με το κοτσάνι ακέραιο (αν έχει αφαιρεθεί, μπορεί να προσβληθεί από μύκητες).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT