Φθινοπωρινά κέικ: 31 τοπ συνταγές και μυστικά για σίγουρη επιτυχία

Φθινοπωρινά κέικ: 31 τοπ συνταγές και μυστικά για σίγουρη επιτυχία

Κέικ σοκολάτας, κέικ με φρούτα, ατομικά ή νηστίσιμα. Για να μυρίσει το σπίτι κέικ φτιάξτε μια από τις 31 λαχταριστές, φθινοπωρινές συνταγές μας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεωρούνται, και είναι πράγματι, από τα πιο εύκολα γλυκά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κέικ και διαφορετικές μέθοδοι παρασκευής. Κάθε «σχολή» έχει τα μυστικά της.

Οι «σχολές» των κέικ

Τα κέικ γαλλικού τύπου περιέχουν συνήθως στο μείγμα σκόνη αμυγδάλου ή σκόνη από άλλους ξηρούς καρπούς, αντικαθιστώντας μέρος από το αλεύρι. Αυτά τα κέικ είναι πιο επίπεδα και συμπαγή, με μια ελαφρώς τραγανή αίσθηση. Μάλιστα, δεν περιέχουν παρά ελάχιστο μπέικιν πάουντερ, κι αυτό όχι πάντα.

Για να τα αφρατέψουν, τους προσθέτουν μαρέγκα ή χτυπούν τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα στο μίξερ, έως ότου τετραπλασιαστούν σε όγκο και ασπρίσουν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μη μειώνετε τα αυγά που περιέχει η συνταγή και να χτυπάτε πολύ καλά τη μαρέγκα. Για να γίνει σωστά η μαρέγκα, πρέπει ο κάδος του μίξερ και τα χτυπητήρια να είναι εντελώς στεγνά και να μην έχει πέσει ίχνος από λάδι. Καλό είναι επίσης τα ασπράδια να είναι πολύ φρέσκα. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν έχει γίνει σαν κρέμα, σφιχτή και γυαλιστερή.

Αν αμφιβάλλετε για το αποτέλεσμα ή θέλετε να δώσετε περισσότερο όγκο στο κέικ, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα το πολύ 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, μαζί με το αλεύρι ή την αμυγδαλόσκονη. Αντιθέτως, τα κέικ των Άγγλων και των Αμερικανών είναι κέικ αλεύρου, αφράτα, με μεγάλο όγκο, ο οποίος αποκτάται με προσθήκη αρκετού μπέικιν πάουντερ ή σόδας.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT