Mumbai: Ένα από τα καλύτερα ινδικά της Αττικής βρίσκεται στον Μαραθώνα

Mumbai: Ένα από τα καλύτερα ινδικά της Αττικής βρίσκεται στον Μαραθώνα

Στο ινδικό εστιατόριο του Μαραθώνα, οι εργάτες γης τρώνε τα φαγητά της πατρίδας τους, γλεντάνε και μοιράζονται μαζί μας συνταγές, μυστικά και μαγειρικά κόλπα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλη την περιοχή από τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα μέχρι τον Ραμνούντα, στις μεγάλες εκτάσεις με μποστάνια, φυτώρια και θερμοκήπια δουλεύουν και ζουν εκατοντάδες εργάτες γης από την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Αφγανιστάν.

Λαχταρώντας τα φαγητά των πατρίδων τους, κάποιοι από αυτούς άνοιξαν μικρά ή μεγαλύτερα ινδικά εστιατόρια στην περιοχή και κάποια από αυτά απέκτησαν φήμη και συγκεντρώνουν πελάτες από όλη την Αττική. Οι πρώτες ύλες έρχονται από την Ινδία και το Πακιστάν και πωλούνται σε μεγάλα έθνικ καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε πολλά μικρά μίνι μάρκετ που άνοιξαν εκεί, κοντά στα χωράφια και στα σπίτια όπου μένουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι.​

Ίσως το μεγαλύτερο από τα ινδικά εστιατόρια σ’ αυτά τα μέρη είναι το Mumbai Restaurant, που θυμίζει περισσότερο ελληνική εξοχική ταβέρνα. Μάλλον γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε πριν από μερικές δεκαετίες. Στη μεγάλη αυλή με το ψιλό χαλίκι συναντήσαμε τον Κώστα Γκλιάτη, ιδιοκτήτη του μαγαζιού, που αφηγήθηκε την ιστορία της παλιάς ταβέρνας και νυν ινδικού εστιατορίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT