Symbiosis: Το μαγικό εργαστήριο των ζυμώσεων

Symbiosis: Το μαγικό εργαστήριο των ζυμώσεων

Λαχανικά, φρούτα και ξηροί καρποί, όλα εποχικά και ποιοτικά, είναι η πρώτη ύλη για τις fermented λιχουδιές που παρασκευάζει ένα ζευγάρι στο μικρό τους εργαστήρι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ο Άγγελος Κόντος γνώρισε την Ισπανίδα Miriam Roncero Val κάποιο καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, κανείς από τους δύο δεν περίμενε ότι θα ερωτεύονταν μέσα σε λίγα λεπτά, θα παντρεύονταν σε λίγες ημέρες σε μια παραλία, εκείνη θα μετακόμιζε αμέσως από την Ισπανία και θα κατέληγαν στην Κερατέα, για να ανοίξουν μαζί ένα εργαστήρι, το Symbiosis Fermented Foods, που παρασκευάζει χειροποίητα kimchi, sauerkraut και άλλα προϊόντα φυσικής ζύμωσης. Απίθανη ιστορία, έτσι;

Και όμως, αυτή ακριβώς η ιστορία οδήγησε τον Άγγελο και τη Miriam σε ένα επαγγελματικό μονοπάτι που κανείς από τους δύο δεν περίμενε να βαδίσει στη ζωή του. Είχαν άλλωστε τις δουλειές τους, εκείνος θεραπευτής ΚΕΘΕΑ, εκείνη ιστορικός τέχνης. Η συνάντησή τους έμελλε να αλλάξει τα πάντα στις ζωές τους και να πλουτίσει το δικό μας συνταγολόγιο με σπιτικές νοστιμιές φυσικής ζύμωσης. Η Miriam γνώριζε από χρόνια και πειραματιζόταν με ζυμώσεις λαχανικών. Σταδιακά, αυτή η ενασχόληση έγινε μεγάλο πάθος και τα παιδιά σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να το εξελίξουν σε επαγγελματικό πια επίπεδο. «Το ρίσκο ήταν μεγάλο και, για να είμαι ειλικρινής, πόνεσε το στομάχι μας μέχρι να πάρουμε την απόφαση», λέει ο Άγγελος.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT