Πρωινό ή δεκατιανό; Ποιο έχει σημασία τελικά;

Πρωινό ή δεκατιανό; Ποιο έχει σημασία τελικά;

Μήπως τρώτε πολύ το πρωί ακολουθώντας το παλιό γνωμικό που λέει να τρώμε σαν βασιλιάδες ή μήπως παραλείπετε εντελώς το πρωινό; Η διατροφολόγος Αμαλία Γιωτοπούλου απαντά.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο σημαντικό είναι, να μην παραλείπουμε το πρωινό μας γεύμα, νομίζω το γνωρίζουμε όλοι… Όμως θυμάστε πιο παλιά που έλεγαν «Να τρως το πρωί σαν βασιλιάς και όσο πάει προς το βράδυ σαν φτωχός;»

Η αλήθεια είναι ότι αυτο δεν ισχύει απόλυτα, καθώς μελέτες δείχνουν ότι αν καταναλώσουμε ένα πλούσιο πρωινό, φάμε δηλαδή σαν βασιλιάδες το πρωί, θα καταλήξουμε να τρώμε σαν βασιλιάδες όλη τη μέρα, καθώς μας ανοίγει η όρεξη… Ένα τεράστιο μπολ με φυτικά βούτυρα από αμύγδαλο ή φυστίκι, αποξηραμένα φρούτα, βρώμη, μέλι ή αγαύη και όλα τα γνωστά superfoods, ίσως είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή, αλλά δεν θα βοηθήσει αυτούς που προσπαθούν να ξεκινήσουν μια διατροφή για απώλεια βάρους ή για ρύθμιση των επεισοδίων υπερφαγίας.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT