Μεζεδοπωλεία για την 28η και «Όχι» μόνο

Μεζεδοπωλεία για την 28η και «Όχι» μόνο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωραία η παρέλαση, θα πάμε. Αλλά μετά πού τρώμε ελληνικούς μεζέδες για να γιορτάσουμε την επέτειο του «Όχι»; Η ομάδα του «γαστρονόμου» έφτιαξε μια λίστα με μέρη σε όλη την Αθήνα ώστε να μην πεινάσει κανείς.

Της Θεάτρου το στέκι: Μεζέδες πίσω απ’ τη Βαρβάκειο

Μεζεδοπωλεία για την 28η και «Όχι» μόνο-1

Κάθε μέρα είναι σαν να έχει παρέλαση στης Θεάτρου το Στέκι. Από νωρίς το μεσημέρι τα τραπέζια του τίμιου μεζεδοπωλείου πίσω απ΄τη Βαρβάκειο γεμίζουν με ετερόκλητο κόσμο αλλά ευτυχώς το προσωπικό είναι έμπειρο και γρήγορο. Τα αδέρφια Στέφανος και Χρήστος Βαρέσης, ανέλαβαν το κατάστημα πριν από 23 χρόνια –τότε ήταν το ⅓ του σημερινού– και για να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση απλώθηκαν στους διπλανούς χώρους. Ανάμεσα στα απλά και οικονομικά πιατάκια που σερβίρουν: οι γίγαντες στον φούρνο, το χοιρινό μπεκρή μεζέ, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, η πατατοσαλάτα και τα ρεβύθια με κουρκουμά. Τα τηγανητά κεφτεδάκια τους έχουν φανατικούς. Γ.Π.

Θεάτρου 7, Πλατεία Θεάτρου, Τ/210-32.15.438

Τριαντάφυλλος: Στη στοά για θαλασσινά

Μεζεδοπωλεία για την 28η και «Όχι» μόνο-2

Κάντε κράτηση αν έχετε σκοπό να πάτε μετά την παρέλαση γιατί το ψαρομεζεδοπωλείο του κέντρου που κάποτε ήταν «μυστικό» έχει μαθευτεί πια για τα καλά. Μέσα στη στοά όπου απλώνει τα τραπέζια του ο Τριαντάφυλλος μας αρέσει να χωνόμαστε για να κρυφτούμε από την κίνηση του κέντρου. Στο Σύνταγμα που τείνουμε να ψάχνουμε με το κιάλι τα μαγαζιά που προσφέρουν απλό, νόστιμο και σωστά κοστολογημένο ελληνικό φαγητό αυτό το ταβερνάκι κάνει τη διαφορά. Η παρέα θα τσιμπολογήσει καλαμαράκια τηγανητά, κουτσομούρες ή μπαρμπουνάκια επίσης στο τηγάνι, ωραία ψημένες και φιλεταρισμένες σαρδέλες με μαϊντανό, μικρό γαριδάκι που τρώγεται με το χέρι σαν ποπ κορν, φάβα με κρεμμύδι, κεφαλοτύρι σαγανάκι, συμπαθέστατη ταραμοσαλάτα και τη χορταστική σαλάτα με ανάμεικτα βραστά λαχανικά, χόρτα, μαυρομάτικα και πολλά μυρωδικά. Γ.Π.

Λέκκα 22, Σύνταγμα, T/ 210-32.27.298

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT