Γαστρονόμος: Φάγαμε πρώτοι στο εστιατόριό μας!

Γαστρονόμος: Φάγαμε πρώτοι στο εστιατόριό μας!

Το πρώτο pop up restaurant του «Γαστρονόμου» έγινε πραγματικότητα. Μια μέρα πριν το επίσημο opening εμείς βρεθήκαμε εκεί και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν χρόνο σχεδόν το μελετούσαμε και το σχεδιάζαμε – προσεκτικά, νυχοπατώντας σχεδόν σε κάθε βήμα, γιατί το θέμα, ο χώρος και κυρίως η αφορμή της δημιουργίας του απαιτούσαν σεβασμό και προσεκτικούς χειρισμούς. Οι μήνες πέρασαν και από το χαρτί οι σκέψεις άρχισαν να ζωντανεύουν και οι ιδέες να ενσαρκώνονται σε αντικείμενα χειροπιαστά, σε τραπέζια και καρέκλες, σερβίτσια και απλίκες. Και φτάνουμε στο χθεσινό βράδυ. Είμαστε πλέον μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας, όλα έχουν μπει στη θέση τους κι εμείς -μια αντιπροσωπεία από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού- μπαίνουμε πρώτοι στο pop up εστιατόριο που έφτιαξε ο «Γαστρονόμος» και η Mastercard σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη. Το όνομα του εστιατορίου είναι «Βεγγέρα στη Σμύρνη» και η σκέψη όλων ήταν να ζωντανέψει ακριβώς αυτό, την αίσθηση μιας οικογενειακής γιορτής σε ένα σπίτι Ελλήνων της Σμύρνης. Το φαγητό και την τελετουργική προετοιμασία του, τη λεπτότητα των γεύσεων και τη φινέτσα της παρουσίασής τους στο πιάτο, την αρχοντιά που απέπνεε κάθε λεπτομέρεια ενός καλέσματος, τη ζεστή φιλοξενία των οικοδεσποτών και την κεφάτη βαβούρα των τραπεζιών τους.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT