Οκτώ εκτός πιάτσας γαστρονομικά διαμαντάκια

Οκτώ εκτός πιάτσας γαστρονομικά διαμαντάκια

Πέρα από τις προφανείς περιοχές για έξοδο, υπάρχουν και οι άλλες, οι εκτός πιάτσας όπως θα τις λέγαμε, που μας τραβούν κοντά τους επειδή εκεί άνοιξε το τάδε μαγαζί

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλές και άγιες οι πιάτσες, δημιουργούν κι έναν γόνιμο ανταγωνισμό. Πλην όμως υπάρχουν και εστιατόρια που δεν έχουν διαλέξει τις πιο γνώριμες, τις πιο συνηθισμένες περιοχές εξόδου για να ριζώσουν. Τέτοια είναι τα παρακάτω οκτώ μαγαζιά, που έχουν καρφώσει τη σημαία τους, άλλα πιο πρόσφατα κι άλλα πιο παλιά, σε πιο απρόσμενα ή «ανεξερεύνητα» σημεία του γευστικού χάρτη της πόλης: στη μέση του πουθενά, δίπλα στην Εθνική Οδό, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, πάνω στο λιμάνι… Πας δηλαδή στα μέρη τους μόνο γι’ αυτά.

Jerár, Δάφνη: Στην πολυκατοικία, αλλά όχι για συνέλευση

Οκτώ εκτός πιάτσας γαστρονομικά διαμαντάκια-1

Μινιμάλ χώρος σε στυλ γαστρομπιστρό, με την ανοιχτή κουζίνα επίκεντρο της δράσης. Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μαζί με τους συνεργάτες του Γιώργο Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου επέλεξαν την εξωτική Δάφνη για ορμητήριο της δημιουργικότητάς τους. Στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας σε μια λαϊκή γειτονιά, σερβίρουν πιάτα βασισμένα σε καλά υλικά, ελληνικά και διεθνή. Ένα χειροποίητο ψωμί με προζύμι 4 ετών δίνει το σινιάλο της έναρξης και μαζί του σερβίρεται ένα έξοχο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και βούτυρο από ξινόκρεμα. Τα χειροποίητα αλλαντικά του Jerár είναι υπέροχα κρεάτινα, το τηγανητό κουνέλι μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή των chicken nuggets, η πάστα cacio e pepe «γαρίδες Μικρολίμανο» ένα μεζεκλίδικο πιάτο, και το μελωμένο medovik, ένα φίνο ανατολικοευρωπαϊκό γλυκό με σμετάνα και παγωτό μέλι είναι ό,τι πρέπει για τον επίλογο. Ωραιότατη λίστα κρασιών που επιμελούνται οι Γιάννης Επισκοπάκης και Κώστας Φράγκος. N.M.

Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη, T/210-97.55.764. Καθημερινά εκτός Δευτέρας, 19:00-00:00.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT