Πήγαμε στο Φakafel για κεφτεδάκια φάκης, ναι, φακής!

Πήγαμε στο Φakafel για κεφτεδάκια φάκης, ναι, φακής!

Στο μικρό μαγαζάκι που άνοιξε πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη φτιάχνουν φαλάφελ, φτιάχνουν όμως και… φακάφελ – γιατί πέρα από το ρεβύθι υπάρχει κι η φακή.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς ξεκινώντας από τα μπέργκερ, τα rib eye, τις κόντρα μπριζόλες και τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο φτάνεις στα οσπριοκεφτεδάκια; Το νέο εγχείρημα του Άγγελου Φραντζή, που έχει το εστιατόριο Bar.B.Q, στη Νέα Σμύρνη −όπερ σημαίνει κρέας και πάλι κρέας, ψητό, μαγειρευτό, με ζυμαρικά κι όχι μόνο− σχεδόν δεν έχει ίχνος ζωικής πρωτεΐνης (μόνη εξαίρεση, μια σάλτσα γιαουρτιού). Η ιδέα προέκυψε από τα ωραία μπιφτέκια φακής που φτιάχνει η σύζυγός του. Αλλά μια που οι σπιτικές και οι επαγγελματικές παρασκευές έχουν άλλες προδιαγραφές και ανάγκες, έπρεπε να γίνει το «πέρασμα» από το ένα στο άλλο. Τα γευστικά πειράματα έγιναν τις μέρες της καραντίνας, με τον σεφ του Bar.B.Q Νεκτάριο Δανιηλίδη να αναλαμβάνει να αναθεωρήσει και να εμπλουτίσει με επιπλέον στοιχεία τη συνταγή. Κάπως έτσι προέκυψαν τα… φακάφελ. Που έδωσαν και το όνομα στο νέο μικρό μαγαζί.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT