Στο Dosa House μάθαμε πώς φτιάχνεται η «κρέπα» της Ινδίας

Στο Dosa House μάθαμε πώς φτιάχνεται η «κρέπα» της Ινδίας

H ινδική dosa φτιάχνεται με ένα μείγμα από ρύζι και φακές σε ζύμωση. Πρόκειται για μια λεπτή, τραγανή και θρεπτική κρέπα με ελαφρώς «προζυμένια» γεύση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oύτε που χωράει στο πιάτο. Η dosa που μας έχει σερβίρει ο Νίτιν -μια τραγανή, λεπτή σαν χαρτί κρέπα που μετράει χιλιετίες στην ινδική μαγειρική παράδοση- ξεχειλίζει από το σκεύος. «Έχουμε και πιο μεγάλη!» λέει πριν εμφανιστεί με μια άλλη, που κοντεύει το ένα μέτρο. Ο ιδιοκτήτης του Dosa House ήρθε από το Νέο Δελχί στην Αθήνα πριν από μία δεκαετία και έκανε διάφορες δουλειές, μέχρι που συνειδητοποίησε πως σχεδόν κανείς δεν είχε φέρει στην Ελλάδα το δημοφιλές φαγητό της νότιας Ινδίας.

«Στην Ινδία δεν μαγείρευα ποτέ, αλλά στην Αθήνα, καθώς ήμουν μόνος και μου έλειπε το σπίτι μου, άρχισα να φτιάχνω ινδική κουζίνα. Η dosa έχει προέλευση από τη νότια Ινδία και τρώγεται κυρίως ως πρωινό, αλλά όχι αποκλειστικά. Μοιάζει με λεπτή κρέπα, αλλά το κουρκούτι της γίνεται από ρύζι και φακές σε ζύμωση», εξηγεί.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT