50′ προετοιμασία, 50′ ψήσιμο, 1 ημέρα και 4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 5 ώρες και 40′
Υλικά
(Μερίδες: για φόρμα διαμ. 20 εκ.)
Για τη γέμιση
100 γρ. σταφίδες
2 κουτ. σούπας (30 ml) τσίπουρο + λίγο ακόμα, για τη γέμιση, αν χρειαστεί
70 γρ. ζάχαρη
150 γρ. καρύδια
40 γρ. κουκουνάρι
30 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο ακόμα σε κομματάκια , για το τέλος
80 γρ. μπισκότα τύπου αμαρέτι ή άλλα της αρεσκείας μας
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη ζύμη
50 ml φρέσκο πλήρες γάλα, χλιαρό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ. νωπή μαγιά
2 μεγάλα αυγά (το ένα το χωρίζουμε σε κρόκο και ασπράδι)
40 γρ. μέλι
60 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr