Τάρτα gingerbread με γέμιση κρέμα σοκολάτα με αμαρέτο

Τάρτα gingerbread με γέμιση κρέμα σοκολάτα με αμαρέτο

Γεμάτη αρώματα είναι αυτή η τάρτα, αφού η ζύμη περιέχει ένα πλήθος μπαχαρικών και η γέμιση μοσχοβολά πικραμύγδαλο. Θα βρείτε πολλές λαχταριστές συνταγές στο Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί στις 18 Νοεμβρίου στα περίπτερα.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

40′ προετοιμασία, 30′ ψήσιμο, 10 ώρες αναμονή, Σύνολο: 11 ώρες και 10′

Διαδικασία

Για την βάση

– Για την τάρτα gingerbread με γέμιση κρέμα σοκολάτα με αμαρέτο ξεκινάμε με τη βάση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα μπαχαρικά, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, μέχρι να αναμειχθούν.

– Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάμε καλά με το φτερό, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή, παχύρρευστη κρέμα.

– Προσθέτουμε το μέλι (ή τη μελάσα) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι και αυτό να αναμειχθεί καλά με τα υλικά.

– Προσθέτουμε το μισό μείγμα αλευριού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

– Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε μέχρι απλώς να διαλυθούν οι σβόλοι που σχηματίζονται, χωρίς να το παρακάνουμε με το χτύπημα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT