9 διαφορετικά ντάμπλινγκ και πού τα βρίσκουμε στην Αθήνα

9 διαφορετικά ντάμπλινγκ και πού τα βρίσκουμε στην Αθήνα

Στον ατμό, βραστά ή με μια τραγανή πλευρά; Όπως τα κάνουν στην Ιαπωνία ή μήπως όπως τα φτιάχνουν στη Γεωργία; Κάθε ντάμπλινγκ έχει τη χάρη του.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσα ντάμπλινγκ έχει η Αθήνα; Ευτυχώς, αυτή την εποχή περισσότερα από ποτέ! Οι βόλτες σε διάφορες γειτονιές της πόλης μάς ανταμείβουν με μικρές, ζυμαρένιες μπουκίτσες που ποικίλουν –από μαλακά και ταυτόχρονα τραγανά γιαπωνέζικα gyozas, μέχρι νεπαλέζικα momos και ζουμερά γεωργιανά χινκάλι. Τι ακριβως είναι τα ντάμπλινγκς, όμως; Πιθανολογείται πως η χώρα προέλευσής τους είναι η Κίνα αλλά ο ορισμός ντάλμπλινγκ είναι μεταγενέστερος και πολύ ευρύς. Στην πραγματικότητα η λέξη περιγράφει οποιαδήποτε μικρή μπαλίτσα ζύμης (από νερό και αλεύρι) που μαγειρεύεται με υγρή θερμότητα (συνήθως στον ατμό ή βραστή) και είναι γεμιστή με κάποιο είδος κρέατος ή λαχανικών. Ωστόσο, ούτε πάντοτε τα ντάμπλινγκ έχουν σχήμα μικρής μπάλας, ούτε είναι κατ’ αποκλειστικότητα μαγειρεμένα στον ατμό ή σε νερό. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι όταν δούμε ντάμπλινγκ σε οποιοδήποτε μενού, θα τα παραγείλουμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT