Πόσα ντάμπλινγκ έχει η Αθήνα; Ευτυχώς, αυτή την εποχή περισσότερα από ποτέ! Οι βόλτες σε διάφορες γειτονιές της πόλης μάς ανταμείβουν με μικρές, ζυμαρένιες μπουκίτσες που ποικίλουν –από μαλακά και ταυτόχρονα τραγανά γιαπωνέζικα gyozas, μέχρι νεπαλέζικα momos και ζουμερά γεωργιανά χινκάλι. Τι ακριβως είναι τα ντάμπλινγκς, όμως; Πιθανολογείται πως η χώρα προέλευσής τους είναι η Κίνα αλλά ο ορισμός ντάλμπλινγκ είναι μεταγενέστερος και πολύ ευρύς. Στην πραγματικότητα η λέξη περιγράφει οποιαδήποτε μικρή μπαλίτσα ζύμης (από νερό και αλεύρι) που μαγειρεύεται με υγρή θερμότητα (συνήθως στον ατμό ή βραστή) και είναι γεμιστή με κάποιο είδος κρέατος ή λαχανικών. Ωστόσο, ούτε πάντοτε τα ντάμπλινγκ έχουν σχήμα μικρής μπάλας, ούτε είναι κατ’ αποκλειστικότητα μαγειρεμένα στον ατμό ή σε νερό. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι όταν δούμε ντάμπλινγκ σε οποιοδήποτε μενού, θα τα παραγείλουμε.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο