Δεν είναι πίτες, δεν είναι τάρτες, είναι γκαλέτ!

Δεν είναι πίτες, δεν είναι τάρτες, είναι γκαλέτ!

Πρόκειται για ένα γαλλικό είδος πίτας, που είναι ιδανική για όσους δεν το ‘χουν και πολύ με τις πίτες, αφού για την γκαλέτ δεν απαιτείται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και τεχνική

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευκολία των γκαλέτ έγκειται στο άνοιγμα της ζύμης, καθώς έχουν ελεύθερο σχήμα και ό,τι περισσεύει διπλώνει και έρχεται πάνω από τη γέμιση. Ετσι, μπορεί σε μια μπουκιά να νιώθεις περισσότερη γέμιση, σε άλλη όμως να αισθάνεσαι τη ζύμη, που είναι αφράτη και γίνεται με πρόβειο βούτυρο, τόσο πάνω όσο και κάτω από τη γέμιση.

Οι γαλλικές γκαλέτ έχουν, λοιπόν, ατέλειες αλλά αυτό είναι που τις κάνει και πιο casual, αν θέλετε, αλλά και πιο εύκολες.

Εδώ σας δίνουμε τη βασική συνταγή καθώς και 4 παραλλαγές για γέμιση, αλλά εσείς μπορείτε πραγματικά να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς ανάλογα με τα γούστα σας. Χάρη στα υλικά και στην πρωτοτυπία τους, αυτές οι γκαλέτ μπορούν να σταθούν και στο γιορτινό τραπέζι, οπότε πειραματιστείτε από τώρα και διαλέξτε την αγαπημένη σας!

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT