Η μέρα του Beaujolais Nouveau, του γαλλικού κρασιού που έγινε μόδα παγκοσμίως

Η μέρα του Beaujolais Nouveau, του γαλλικού κρασιού που έγινε μόδα παγκοσμίως

Η μέρα του Beaujolais Nouveau γιορτάζεται παραδοσιακά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Τι αφορά, όμως, αυτή η γιορτή; Ο σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης εξηγεί

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι από εμάς κάπου έχουμε ακούσει, κάπου έχουμε δει και πιθανόν έχουμε δοκιμάσει κάποιο Beaujolais Nouveau. Τι είναι όμως τα κρασιά αυτά, μήπως τα έχουμε παρεξηγήσει και θα έπρεπε να τους δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο που τους αναλογεί;

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ερωτήσεις – απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε λίγο τα όμορφα κρασιά του Beaujolais.

Τι είναι και πού βρίσκεται το Beaujolais;

Το Beaujolais (μποζολέ), είναι μια οινοπαραγωγική περιοχή στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο νοτιότερο κομμάτι της Βουργουνδίας (αν και οι Βουργουνδοί δεν θέλουν να θεωρείται κομμάτι τους, στην πραγματικότητα είναι. Σε όλα τα «σπίτια» υπάρχουν τέτοιες μικρές πιπεράτες ιστορίες).

Ποια ποικιλία συναντάμε στην περιοχή;

Το Gamay (προφέρετε γκαμέ) είναι μια ερυθρή ποικιλία σταφυλιού, που παράγει συνήθως ανοιχτόχρωμα κρασιά με ιδιαίτερη φινέτσα. Από λευκές ποικιλίες συναντάμε το Chardonnay, που παράγει καλά παραδείγματα κρασιών, αλλά σίγουρα τα ερυθρά κρασιά είναι αυτά που κυριαρχούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT