Οι περισσότεροι από εμάς κάπου έχουμε ακούσει, κάπου έχουμε δει και πιθανόν έχουμε δοκιμάσει κάποιο Beaujolais Nouveau. Τι είναι όμως τα κρασιά αυτά, μήπως τα έχουμε παρεξηγήσει και θα έπρεπε να τους δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο που τους αναλογεί;
Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ερωτήσεις – απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε λίγο τα όμορφα κρασιά του Beaujolais.
Τι είναι και πού βρίσκεται το Beaujolais;
Το Beaujolais (μποζολέ), είναι μια οινοπαραγωγική περιοχή στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο νοτιότερο κομμάτι της Βουργουνδίας (αν και οι Βουργουνδοί δεν θέλουν να θεωρείται κομμάτι τους, στην πραγματικότητα είναι. Σε όλα τα «σπίτια» υπάρχουν τέτοιες μικρές πιπεράτες ιστορίες).
Ποια ποικιλία συναντάμε στην περιοχή;
Το Gamay (προφέρετε γκαμέ) είναι μια ερυθρή ποικιλία σταφυλιού, που παράγει συνήθως ανοιχτόχρωμα κρασιά με ιδιαίτερη φινέτσα. Από λευκές ποικιλίες συναντάμε το Chardonnay, που παράγει καλά παραδείγματα κρασιών, αλλά σίγουρα τα ερυθρά κρασιά είναι αυτά που κυριαρχούν.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο