Στο Döner.Τzh στη Νέα Σμύρνη φτιάχνουν πολίτικο γύρο στα ξύλα!

Στο Döner.Τzh στη Νέα Σμύρνη φτιάχνουν πολίτικο γύρο στα ξύλα!

Ανακαλύψαμε ένα κρυμμένο ντονερτζίδικο στη Νέα Σμύρνη, το Döner Tzh, με γνήσια τουρκική κουζίνα και πολίτικο γύρο ψημένο σε φούρνο ντονέρ μεκάν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γύρος-ντονέρ στα κάρβουνα που ετοιμάζει ο Γιλμάζ Σεκμάν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Döner Tzh ήταν ο λόγος που μας έφερε στο μαγαζί. Δεν είχαμε δει αλλού τέτοιο πράγμα, μια μαντεμένια κατασκευή, το «ντονέρ μεκάν», με ειδικά ραφάκια όπου τοποθετούνται και καίγονται τα ξύλα και από μπροστά η κάθετη σούβλα με το ντονέρ, που ψήνεται σιγά-σιγά και ομοιόμορφα. Μάς θύμισε τα reels που βλέπουμε στο ίνσταγκραμ, με πλάνα από πληθωρικές ετοιμασίες τούρκικων ψητών, λιμπιστερά σερβιρίσματα, πλούσια τραπέζια με ανατολίτικες νοστιμιές και βουτυρένια γλυκά.

Το Döner Tzh άνοιξαν στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Βιζυηνού δίπλα στην ιστορική (για τους Νεοσμυρνιώτες) Pizza Zeas, ο Γιλμάζ με τη γυναίκα του Σουλτάν, πριν από τρία χρόνια και από την αρχή είχαν στόχο να σερβίρουν πιάτα από την πατρίδα τους που δύσκολα συναντάμε σε αντίστοιχα μαγαζιά στην Αθήνα. Ο Γιλμάζ είναι από την Κωνσταντινούπολη και δουλεύει στα εστιατόρια από 11 χρονών. «Δεν έχω κάνει τίποτε άλλο στη ζωή μου», λέει. 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT