Εντάξει, δεν είναι αυγά. Υπάρχουν όμως εκεί έξω πολλά προϊόντα, συνταγές και τρικ που έχουν ως στόχο να μιμηθούν τη γεύση και την υφή των αυγών αλλά και την ικανότητα που έχουν να «δένουν» τα φαγητά στα οποία προστίθενται. Όσοι ακολουθούν vegan διατροφή πιθανότατα να έχουν χρησιμοποιήσει υποκατάστατο αυγού από λιναρόσπορο ή να φτιάχνουν για πρωινό «αυγά» σκραμπλ από τόφου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Τα τελευταία χρόνια σεφ, επιστήμονες, εφευρέτες και απλοί μάγειρες προσπαθούν να βρουν όλο και πιο πειστικά vegan υποκατάστατα των αυγών. Τα κίνητρα ποικίλουν -από ηθικούς λόγους μέχρι λόγους υγείας. Όσο για τα αποτελέσματα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο πετυχημένα, κάποιες φορές ξεγελούν τα μάτια αλλά και τον ουρανίσκο. Ακολουθούν μερικά από τα πιο δημοφιλή vegan «αυγά» που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο