Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλο, μάρτσιπαν, σταφίδες

Το χειμωνιάτικο «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί από τις 18/11 στα περίπτερα και είναι γεμάτο γιορτινές εκπλήξεις. Μια από αυτές, το πιο λαχταριστό και εντυπωσιακό στεφάνι, με βουτυρένια ζύμη, ζουμερά μήλα, μάρτσιπαν και ολόγλυκες σταφίδες.

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 45′ προετοιμασία 
  • 40′ ψήσιμο
  • 1 ημέρα αναμονή

Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 25′

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για τη ζύμη

  • 150 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο ελαφρώς με ένα πιρούνι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT