Ραντεβού στο πατάρι ενός φαρμακείου… για παταταύγουλα και κοκτέιλ!

Ραντεβού στο πατάρι ενός φαρμακείου… για παταταύγουλα και κοκτέιλ!

Σε ένα υπέροχο, «κρυμμένο» σημείο του κέντρου λειτουργεί ένα φιλόξενο πατάρι με ελληνικά βότανα, ποτό και φαγητό

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κεντρικό -κεντρικότατο- σημείο του Συντάγματος, στο πατάρι ενός φαρμακείου θέλουμε να δίνουμε όλα τα ραντεβού μας αυτό τον χειμώνα. Με μια εσωτερική σκάλα ή με το πάτημα ενός κουμπιού στο ασανσέρ αφήνεις πίσω σου την κίνηση της περιοχής και ξαφνικά βρίσκεσαι κάπου τελείως διαφορετικά. Ελληνικά βότανα όπως δεν τα χεις ξαναπιεί, τονωτικά ροφήματα τόσο νόστιμα όσο και ευεργετικά, κοκτέιλ αποκλειστικά από ελληνικά αποστάγματα και ελαφρύ φαγητό είναι μερικά μόνο απ’ όσα προσφέρει αυτό το μαγαζί-αφορμή για ανακουφιστική παύση.

Δεν είναι ένα κοινό φαρμακείο βέβαια αυτό του ισογείου. Στην οδό Κολοκοτρώνη, πίσω από την παλιά Βουλή βρίσκεται το ομορφότερο φαρμακείο της Αθήνας, το Naxos Apothecary: σπίτι των ελληνικών φυτικών θησαυρών και προσωπικό όραμα των αδερφών Κορρέ (του ομώνυμου brand που έχει καταφέρει να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο). Δεν γίνεται να περάσεις απ’ έξω και να μη σταθείς να χαζέψεις τον χώρο με τα παλαιού τύπου φαρμακευτικά δοχεία, τα βάζα, τα λευκά πλακάκια και τα εξειδικευμένα μηχανήματα με τα οποία παρασκευάζονται φυτικά καλλυντικά και ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT