9 μπεργκεράδικα για να φας το μπέργκερ το σωστό

9 μπεργκεράδικα για να φας το μπέργκερ το σωστό

Γυρίσαμε (ξανά) όλη την Αθήνα και φάγαμε μπέργκερ. Τσιζ, bbq, veggie, με μπέικον, με pulled pork, με διπλό μπιφτέκι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και καταλήξαμε σε αυτή λίστα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι εύκολο να καταλήξεις στα αγαπημένα σου μπέργκερ. Πρέπει να φας πολλά, να πας από τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη, να δοκιμάσεις τα κλασικά, αλλά και τα πιο πρωτότυπα. Να θυμηθείς, να κρατάς σημειώσεις, να κάνεις με λίγα λόγια τη δουλειά μας! Αυτό κάναμε και σε αυτή τη λίστα, ξεχυθήκαμε σε όλη την Αθήνα, δοκιμάσαμε αυτά και άλλα τόσα τουλάχιστον και ιδού τα αγαπημένα μας. Αυτά που αν μας πουν οι δικοί μας φίλοι, “πάμε για μπέργκερ σήμερα;”, θα τους πάμε εκεί με τα μάτια κλειστά. Enjoy!

Talking Breads

Το μπριοσένιο ψωμάκι του μοσχοβολάει βούτυρο, είναι λεπτό και ζουμερό, και τόσο μα τόσο πεντανόστιμο. Το μπιφτέκι κρεάτινο, το τυρί είναι τσένταρ, και η ισορροπία του ονείρου. Όλα χειροποίητα, με υλικά επιλεγμένα ύστερα από ψάξιμο και νοιάξιμο. Το κλασικό τσιζ τους περιέχει τσένταρ, iceberg, πίκλες, ντομάτα και T/B sauce, αλλά το αγαπημένο μου είναι το bacon mushroom melt που φτιάχνεται με διπλό τσένταρ, μανιτάρια, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg και T/B sauce, και κάθε φορά που το απολαμβάνω νοσταλγώ εκείνο το ονειρεμένο bacon mushroom melt της γενιάς μου, όταν στα 90’s κάναμε ουρές στο κατάστημα του Συντάγματος για να το φάμε στα Wendys’ με τα τετράγωνα μπιφτέκια. Ν.Μ.

Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, Τ/211-18.39.731

Tarantino

Έκανε ντεμπούτο στην Ερνέστου Εμπράρ στη Θεσσαλονίκη, μια εποχή που ακόμα δεν είχαμε ανακαλύψει ούτε και στην Αθήνα τις διαβολεμένα νόστιμες τηγανιτές γλυκοπατάτες, οι οποίες μάλιστα ήταν αφειδώς καρυκευμένες στην εντέλεια. Τις θυμάμαι λες και τις έφαγα εχθές, μαζί με το νόστιμο μπέργκερ τους με μπιφτέκι 100% από black angus. Μπέργκερς και γλυκοπατάτες φτιάχνονται εξίσου πετυχημένα πλέον και στο κατάστημά τους στην Αθήνα. Το μπιφτέκι τους είναι νόστιμο και ζουμερό, ψημένο medium, αν δεν το ζητήσετε αλλιώς, μέσα σε σούπερ ψωμάκι μπριός, βουτυρένιο, μυρωδάτο, λεπτό και μαλακό. Τα μπιφτέκια ζυμώνονται σε περιορισμένο αριθμό καθημερινά – αν τελειώσουν, τελειώσανε. Αγαπώ το τσιζ τους που φτιάχνεται με τσένταρ, tarantino burger sauce, χειροποίητες πίκλες, ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι. Ν.Μ.

Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι, Τ/210-92.21.659

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT