Για γαλλικές κρέπες στο νέο μπιστρό της Καλαμιώτου

Για γαλλικές κρέπες στο νέο μπιστρό της Καλαμιώτου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού του 19ου αιώνα στην Καλαμιώτου, ο Κρίτων Πουλής, σεφ που γνωρίσαμε μέσα από το ζαχαροπλαστείο Bon Bon Fait Maison, έφτιαξε ένα ελληνογαλλικό μπιστρό όπου ξανασυστήνεται προτείνοντας όχι μόνο γλυκά αλλά και ένα ολοκληρωμένο μενού για όλη την ημέρα.

Στο ανακαινισμένο αρχοντικό του Μάρκου Μπότσαρη, με τα εντυπωσιακά μωσαϊκά και τις οροφογραφίες στεγάζεται το L’atelier που, σύμφωνα με τον σεφ, είναι μια αθηναϊκή ερμηνεία του κινήματος της μπιστρονομίας: χαλαρή ατμόσφαιρα, προσιτές τιμές μαζί με φαγητό ποιοτικό και δημιουργικό. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας θα βρεις εκεί: από πρωινό και brunch με Croque Madame και γαλλικές γαλέτες (ιδιαίτερες κρέπες από αλεύρι φαγόπυρου) μέχρι νόστιμα κοκτέιλ κρασιού, σνακ αλλά και πιάτα όπως η καπνιστή πέστροφα τυλιγμένη σε φύλλα πατάτας Νάξου ή τα μανιτάρια με αυγό ποσέ και σάλτσα από μυρώνια. Τα γλυκά ημέρας, διαφορετικά από εκείνα του Bon Bon, δεν λείπουν από τον κατάλογο.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT