Πατατόπιτα από την Τήνο, μια πίτα χωρίς φύλλο που συνηθίζεται πολύ στο νησί της Παναγίας.
Για να φτιάξουμε την πατατόπιτα από την Τήνο, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις τρυπάμε για να δούμε αν έγιναν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο