Γιουβέτσι με θαλασσινά, μια μοναστηριακή συνταγή

Γιουβέτσι με θαλασσινά, μια μοναστηριακή συνταγή

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αίγυπτο συνηθίζουν πολύ το ψιλό κριθαράκι, κι η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ ενδιαφέρον η χρήση του και στο γιουβέτσι. Υπολογίζουμε όμως ότι θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο από το χοντρό κριθαράκι, που συνηθίζουμε στα καθ’ ημάς, για να μαγειρευτεί και επίσης θα παραμείνει αλ ντέντε για λιγότερο χρόνο. Δεν παραλείπουμε την προσθήκη κονιάκ και ούζου, που δίνουν βάθος στη γεύση.

Η συνταγή αυτή με τη χρήση των ποτών, όπως μας είπε ο μοναχός Στέφανος που μας την έφτιαξε, έχει επιρροές από τις γαλλικές συνταγές που έχει μελετήσει ο ίδιος. Το να μαρινάρουμε τις γαρίδες πριν από την προσθήκη τους στο φαγητό είναι μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση του αρχισυντάκτη του «Γαστρονόμου», Άγγελου Ρέντουλα, που μαγείρεψε το φαγητό μαζί με τον μοναχό. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτή η μικρή παρέκκλιση από την αρχική συνταγή του μοναχού έκανε σημαντική διαφορά, την οποία παρατήρησαν και οι πατέρες που δείπνησαν μαζί μας μετά τον Εσπερινό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT