Μπορεί τα αμύγδαλα να είναι λεπτόγευστα, τα φυστίκια Αιγίνης εθιστικά, τα κουκουνάρια ντελικάτα, τα φουντούκια στιβαρά, αλλά ο βασιλιάς των ξηρών καρπών είναι τα καρύδια με τη βαθιά, γεμάτη γεύση τους.
Η καρυδιά ευδοκιμεί σε όλα τα ορεινά μέρη της χώρας με μικρές διαφορές στη γεύση από τόπο σε τόπο, το καθένα με τη νοστιμιά του. Άλλη γεύση έχουν τα καρύδια των Γρεβενών, άλλη της Ηπείρου (ιδιαίτερα από τον Καταρράκτη) και διαφορετική αυτά από τον Πάρνωνα ή από τη Ροδόπη.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο