Καρύδια: 19 γλυκές και αλμυρές συνταγές με τον νόστιμο καρπό

Καρύδια: 19 γλυκές και αλμυρές συνταγές με τον νόστιμο καρπό

Προμηθευόμαστε καρύδια νέας σοδειάς και φτιάχνουμε από κέικ, τρουφάκια και βραχάκια μέχρι καρυδόπιτες ψωμιά και τηγανίτες.

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί τα αμύγδαλα να είναι λεπτόγευστα, τα φυστίκια Αιγίνης εθιστικά, τα κουκουνάρια ντελικάτα, τα φουντούκια στιβαρά, αλλά ο βασιλιάς των ξηρών καρπών είναι τα καρύδια με τη βαθιά, γεμάτη γεύση τους.

Η καρυδιά ευδοκιμεί σε όλα τα ορεινά μέρη της χώρας με μικρές διαφορές στη γεύση από τόπο σε τόπο, το καθένα με τη νοστιμιά του. Άλλη γεύση έχουν τα καρύδια των Γρεβενών, άλλη της Ηπείρου (ιδιαίτερα από τον Καταρράκτη) και διαφορετική αυτά από τον Πάρνωνα ή από τη Ροδόπη.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT