Βλάχικη ζυμαρόπιτα με γλυκό τραχανά

Η γνωστή ζυμαρόπιτα εδώ εμφανίζει μια πρωτοτυπία: περιέχει γλυκό τραχανά, που αυξάνει τη νοστιμιά.

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αυτή τη βλάχικη ζυμαρόπιτα με τον γλυκό τραχανά ένα από τα συστατικά-κλειδιά είναι το καλό γάλα αλλά και το βούτυρο. «Εμείς δεν παίρνουμε βούτυρο από το σούπερ μάρκετ. Πάμε στα κονάκια των Βλάχων και παίρνουμε το “άλιωτο”, που το βρίσκουμε μόνο όταν έχουν γάλα τα πρόβατα. Είναι η κορφή του γάλακτος.», λένε οι μαγείρισσες της Κερατέας, ανάμεσα στις οποίες κι η Ειρήνη Νοητάκη, που μας έδωσε τη συνταγή. Για εμάς, το αιγοπρόβειο από βάζο είναι η πλησιέστερη εναλλακτική.

Βρείτε τη συνταγή στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT