Αξώτης: Σ’ ένα πρώην στέκι οικοδόμων, του ‘56, για παϊδάκια

Αξώτης: Σ’ ένα πρώην στέκι οικοδόμων, του ‘56, για παϊδάκια

Η συνοικιακή ταβέρνα που ξεκίνησε το 1956 ως στέκι οικοδόμων έχει τρυφερά παϊδάκια, τραγανές (σχεδόν καραμελωμένες) πατάτες και ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανηφόρες και άλλες ανηφόρες. Αν έρχεσαι με τα πόδια απ’ το μετρό της Πανόρμου προς τον Αξώτη, έχεις κερδίσει και με το παραπάνω το φαΐ σου. Και αυτό είναι καλό γιατί έτσι τρυφερά που είναι τα παϊδάκια θα ξεπαστρέψεις περισσότερα απ’ όσα υπολόγιζες. Αν πάλι έρχεσαι με αυτοκίνητο, βάλε GPS. Εκτός πιάτσας, στο Πολύγωνο, η συνοικιακή ταβέρνα που ξεκίνησε το 1956 ως στέκι οικοδόμων είναι από τα μέρη που θέλεις να κρατήσεις για τον εαυτό σου και να μοιραστείς μόνο με τους πολύ κοντινούς. Η ψηλοτάβανη αίθουσα με τις σειρές από κρασοβάρελα που φτάνουν μέχρι την οροφή μυρίζει παλιά Αθήνα. Ακούς τους πότες μιας άλλης εποχής να τραβάνε τις καρέκλες στο πράσινο μάρμαρο του δαπέδου. Κάποια από τα πιο αρχαία τραπέζια έχουν ακόμα πάνω χαρακιές από τότε που έκοβαν πάνω στο ξύλο τα κρεμμύδια και τα λεμόνια που έφερναν απ’ το σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT