Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες και οι διευθύνσεις τους

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες και οι διευθύνσεις τους

Γυρίσαμε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά, παλιούς και νέους φούρνους και ζαχαροπλαστεία, αναζητώντας τους καλύτερους κουραμπιέδες της πόλης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν στο αιώνιο ερώτημα «κουραμπιέδες ή μελομακάρονα» απαντάτε, κουραμπιέδες, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα μικρών και μεγάλων κατακλύζει την αγορά αυτές τις μέρες, γι’ αυτό και εμείς πήραμε σβάρνα τα μαγαζιά για να βρούμε τους πιο αφράτους και βουτυρένιους με την πιο λεπτή στρώση ζάχαρης άχνης. Οι καλοί κουραμπιέδες απαιτούν τεχνική, πρέπει να είναι θρυπτοί στο στόμα, να μοσχοβολούν καλής ποιότητας πρόβειο φρέσκο βούτυρο και να έχουν μεγάλα, χορταστικά, καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το όνομά τους (qurabiya) έχει αζέρικη καταγωγή, μετονομάστηκε από τους Τούρκους σε «kurabiye» και έφτασε σε εμάς ως «κουραμπιές». Η λέξη είναι σύνθετη από το «kuru» (ξηρό, διπλοψημένο) και το «biye» (μπισκότο). Καλά ψημένο, λοιπόν, αλλά όχι καβουρδισμένο. Η ζύμη πρέπει να είναι ξανθή, αφράτη, να σπάει σε χιλιάδες ψίχουλα, αλλά παράλληλα να είναι ψημένη σωστά, ώστε να μην αφήνει ζυμαρίλα στο στόμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT