Το μαγειρείο που όλοι ψάχνουμε λέγεται Ολύμπιον

Το μαγειρείο που όλοι ψάχνουμε λέγεται Ολύμπιον

Για μουσακά και ντολμάδες της κυρίας Δρακονταΐδη, πίσω από τον Ναό του Ολυμπίου Διός

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν έμενα σ’ αυτή τη γειτονιά, μάλλον θα είχα ξεχάσει να μαγειρεύω. Η κυρία Ελένη, η κόρη της Αφροδίτη και ο γιος της Ζήσιμος Δρακονταΐδης, οι Κεφαλονίτες ιδιοκτήτες, μαγειρεύουν σχεδόν σε εικοσιτετράωρη βάση, τακτοποιούν τους πελάτες, σερβίρουν γρήγορα, ετοιμάζουν και ταπεράκια για τους βιαστικούς. Είναι ένα θαυμάσιο υποκατάστατο οικογενειακού τραπεζιού, έχει πολλούς μόνιμους θαμώνες που ξέρουν τα κόλπα και τα χούγια του μαγαζιού. Έχει κι άλλους που έρχονται γιατί τους αρέσει η καλτίλα του, κι αυτούς που το έχουν κάνει στέκι έστω και για λίγο, στη σύντομη παραμονή τους για διακοπές στην πόλη – το Μετς έχει πλέον δεκάδες air bnb. Προσφέρει καλό ελληνικό φαγητό, ένα τσικ πιο ακριβά από τσάμπα.

Το μαγειρείο λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής, σερί από το 2001, όπου πήρε τη θέση ενός συνεργείου αυτοκινήτων. Ανοίγει πρωί πρωί, γύρω στις 7 για να σερβίρει και καφέ, πιο μετά προς τις 12 αρχίζουν τα ουζάκια με κάναν ψιλό μεζέ, κυρίως όμως το Ολύμπιον είναι ένα φαγάδικο που χορταίνει τον κοσμάκη, λαϊκά κι απλοϊκά. Ο κατάλογος, μια φθαρμένη κόλλα χαρτί, αλλάζει αρκετά συχνά, καταπώς προστάζει η εποχικότητα, όχι αυστηρά και επιτηδευμένα αλλά με την οικιακή λογική όπως σε ένα συνηθισμένο νοικοκυριό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT