Γιορτινό τραπέζι χωρίς πατάτες δεν γίνεται. Το κρέας με πατάτες, είναι το απόλυτο φαγητό της θαλπωρής, του οικογενειακού τραπεζιού, της μικρής ή μεγαλύτερης γιορτής. Αλλά τι πατάτες; Ο νόστιμος κόνδυλος που στη χώρα μας καλλιεργείται όλο τον χρόνο -στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς πατατότοπους, που απλώνονται από τον βορρά μέχρι τον νότο- μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Με μυρωδικά, μπαχαρικά, ζωμούς, νοστιμάδες κάθε λογής. Διαλέξτε ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεσή σας κι αν είστε λίγο παραπάνω πατατόφιλοι ή περιμένετε αρκετούς καλεσμένους, φτιάξτε δύο εκδοχές. Ποτέ δεν είναι αρκετές.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.