Santo Belto: Εδώ το brunch δεν έχει αβοκάντο τοστ

Santo Belto: Εδώ το brunch δεν έχει αβοκάντο τοστ

Στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης το Santo Belto σερβίρει από γλυκό τραχανά και «πάνκεικς-μπομπότα» μέχρι φυσικά κρασιά, spritz και ωραία συνοδευτικά.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω το αβοκάντο τόστ, ζήτω ο τραχανάς! Στο Santo Belto, τη νέα άφιξη της Κυψέλης, μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια που απλώνονται στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης και να διαλέξεις από το μενού του brunch: γλυκό τραχανά μαγειρεμένο σαν ριζότο με γάλα, καφέ και μέλι ή «πάνκεικς-μπομπότα» (από καλαμποκένιο χυλό) σερβιρισμένα με φέτα, φρέσκα φρούτα, μέλι και κανέλα. Αργότερα μέσα στη μέρα θα δοκιμάσεις κρασιά φυσικής οινοποίησης μαζί με ωραία συνοδευτικά (και αυτά βασισμένα σε ελληνικά υλικά) και θα χαζέψεις ντιζάιν μικροαντικείμενα που μπορείς και να αγοράσεις φεύγοντας.

Πίσω από το νέο εγχείρημα βρίσκονται δύο νέες γυναίκες, η σεφ Μαρίνα Χρονά και η σχεδιάστρια επίπλων Έλλη Γιδάκου -Κυψελιώτισσες και οι δύο. «Μέναμε στην ίδια πολυκατοικία, λίγους δρόμους πιο πέρα από το μαγαζί, και κατα τη διάρκεια της καραντίνας κάναμε πολλή παρέα» λέει η Έλλη. Η ιδέα για ένα κοινό πρότζεκτ έπεσε στο τραπέζι και οι δυό τους, μαζί με τον σύζυγο της τελευταίας, τον γραφίστα Σωτήρη Ανδρίτσο, έψαξαν να βρουν τον δικό τους χώρο στον όμορφο πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης. Εδώ και λίγους μήνες το Santo Belto λειτουργεί στην Κυψέλη και συνδυάζει το φαγητό με το ντιζάιν -τα ράφια είναι γεμάτα με αντικείμενα Ελλήνων σχεδιαστών: σουβέρ από τσιμέντο με φυσικά χρώματα, αφίσες, μπλούζες κ.α.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT