Πού πάμε για σοκολάτα και βιεννέζικα γλυκά στην Αθήνα;

Πού πάμε για σοκολάτα και βιεννέζικα γλυκά στην Αθήνα;

Αθηναϊκά καφέ, μπαρ, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία μάς μεταφέρουν για λίγο στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πίνουν μόνο οι Βιεννέζοι ωραία, ζεστή σοκολάτα

Στο ατμοσφαιρικό Dark Side of Chocolate (Σόλωνος 49, Αθήνα, Τ/210-33.92.348) βρίσκουμε χειροποίητα σοκολατάκια του Αριστοτέλη Παναγιώταρου – κάποια αρωματισμένα με φρέσκα ελληνικά βότανα που έρχονται από το κτήμα του στον Γαλατά Τροιζηνίας. Τα ζεστά σοκολατένια ροφήματα φτιάχνονται με πρώτης ποιότητας σοκολάτα De L’Opéra και βιολογικό γάλα (αλλά και γάλα αμυγδάλου). Τα βρίσκουμε σε περίπου 15 διαφορετικές εκδοχές, καθεμιά με διαφορετική περιεκτικότητα σε κακάο: από ζεστή λευκή σοκολάτα μέχρι 100% κακαόμαζα. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν το ρόφημα της αρεσκείας τους με ροζ πιπέρι, κανέλα, γλυκάνισο αλλά και μια δόση ρούμι για τις πολύ κρύες μέρες.

Εκεί όπου ήταν κάποτε το ιστορικό Μπραζίλιαν, το Clemente VIII (Βουκουρεστίου 3, Αθήνα, Τ/210-32.19.340) σερβίρει σήμερα εξαιρετική σοκολάτα, που ζεσταίνεται μάλιστα σε μπεν μαρί την ώρα της παραγγελίας. Παίρνει λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει την αναμονή. Βελούδινη και πηχτή, με μια υποψία γλυκάνισου, γίνεται με σοκολάτα Valrhona και προσφέρεται ακριβώς στη σωστή θερμοκρασία (όχι πολύ καυτή, ώστε να προστατευτούν τα χαρακτηριστικά της σοκολάτας) αλλά και με μια γερή δόση σαντιγί, για όσους τη λιγουρευτούν.

Μία από τις παλαιότερες σοκολατερί της πόλης, το Petite Fleur, κλείνει πια σχεδόν είκοσι χρόνια. Στο κατάστημα του Κολωνακίου, όπως και στα υπόλοιπα του franchise, η μουσική συνεχίζει να παίζει από βινύλια στο πικάπ. Μας αρέσει να ακούμε τζαζ και μπλουζ μέσα στο παραμυθένιο σκηνικό και να απολαμβάνουμε τη ζεστή σοκολάτα που παρασκευάζεται από βιολογική Valrhona και συνοδεύεται από χειροποίητα γλυκά. Από τις πιο δημοφιλείς εκδοχές του καταλόγου είναι η πραλίνα (με πραλίνα Valrhona) και το σοκολατένιο ρόφημα με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης. H δε Noir δεν περιλαμβάνει καθόλου γάλα, παρά μόνο μαύρη σοκολάτα και ζεστό κρασί (Ομήρου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.13.169 / Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι, Τ/210-68.14.825 / Αμύντα 1, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, Τ/215-55.19.685 και αλλού).

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT