Όλο το ρεπορτάζ από τα 15α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου

Όλο το ρεπορτάζ από τα 15α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου

Μια πρώτη γεύση από τα φετινά Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην εμβληματική αγορά Μοδιάνο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση, βραβεύοντας για άλλη μια χρονιά παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων απ’ όλη την Ελλάδα και προβάλλοντας φωτεινά παραδείγματα και ιστορίες που όλοι έχουμε ανάγκη. Για πρώτη φορά τα Βραβεία έγιναν εκτός έδρας, στη Θεσσαλονίκη, τη μοναδική ελληνική πόλη του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, ένα γευστικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, που παρέμενε κλειστή για χρόνια λόγω ανακαίνισης και τώρα άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον Γαστρονόμο, πριν ανοίξει για το κοινό. Στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται εκεί, η πλήρως ανακαινισμένη Αγορά, πιο όμορφη από ποτέ, γέμισε με Θεσσαλονικείς και επισκέπτες που μαζεύτηκαν για να τιμήσουν τους βραβευμένους του Γαστρονόμου.

Φέτος, ο θεσμός των βραβείων είχε ειδικό συναισθηματικό βάρος, καθώς με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Γαστρονόμος αφιέρωσε τα Βραβεία Ποιότητας στον Μικρασιατικό ελληνισμό και τίμησε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα.

Ο παρουσιαστής της απονομής, Γιώργος Καπουτζίδης, υποδέχθηκε από τη σκηνή τους καλεσμένους, ενώ ο Χασδάι Καπόν, γενικός διευθυντής του Ομίλου Fais, που ανέλαβε την αποκατάσταση του μνημείου και διαχειρίζεται τη λειτουργία της αγοράς, καλωσόρισε το κοινό στη νέα εποχή της Αγοράς Μοδιάνο. «Μαζί σήμερα όλοι μας ξεκινάμε να γράφουμε τις νέες σελίδες της ιστορίας της Αγοράς Μοδιάνο. Μιας ιστορίας εκατό ετών που σήμερα, μετά από έξι χρόνια εντατικών προσπαθειών, ανοίγει ξανά για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης. Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε ως ορόσημο της νέας εποχής μια τόσο σημαντική εκδήλωση όπως αυτή των Βραβείων Ποιότητας» είπε, σημειώνοντας πως αποστολή της Αγοράς είναι να λειτουργήσει όχι μόνο ως μια σύγχρονη αγορά τροφίμων αλλά και ως κόμβος κοινωνικής συνεύρεσης για όλους.

Στη συνέχεια ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, πήρε τον λόγο ευχαριστώντας την οικογένεια Φάις για τη φιλοξενία, μιλώντας για την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως τόπο φιλοξενίας των φετινών Βραβείων: «Ο Γαστρονόμος είναι για εμάς ένα ταξίδι που έχει αρχίσει πριν από μερικά χρόνια και συνεχίζεται με φοβερό κέφι και μεράκι. Μέσα από τα βραβεία του Γαστρονόμου θέλουμε να βρούμε τις νησίδες της ποιότητας και του επαγγελματισμού που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Εδώ και χρόνια τιμάμε τους παραγωγούς και πιστεύουμε ότι είναι μια παράδοση που αξίζει να συνεχιστεί. Για πολύ καιρό θέλαμε να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει τόσο μεγάλη παραγωγή, τόσο μεγάλη δύναμη στη βόρεια Ελλάδα που ήταν αυτονόητο ότι κάποια στιγμή έπρεπε τα Βραβεία να γίνουν εδώ. Σήμερα, μας αρέσει που βλέπουμε γύρω μας μια εικόνα αυτοπεποίθησης της πόλης, εξωστρέφειας, κοσμοπολιτισμού. Είναι η Θεσσαλονίκη που αγαπάμε και που θέλουμε πραγματικά να πάει ακόμα παρακάτω».

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT