Ολόκληρο χριστουγεννιάτικο μενού έτοιμο σε 90 λεπτά!

Ολόκληρο χριστουγεννιάτικο μενού έτοιμο σε 90 λεπτά!

Ή πώς θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα φίνο δείπνο που θέλει λίγη οργάνωση και ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξετε

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιορτές στο πι και φι! Χωρίς κόπο, άγχος και τα ρέστα. Χωρίς πολύωρες δοκιμασίες, χωρίς περίπλοκες τεχνικές, χωρίς μαριναρίσματα, χωρίς κοψίματα, γεμίσματα, ραψίματα. Χωρίς ειδικά γλάσα, χωρίς σάλτσες χρονοβόρες. Χωρίς, χωρίς, χωρίς… Και όμως με όλη τη νοστιμιά που όλοι λαχταράμε από ένα γιορτινό μενού. Όλη τη φινέτσα, όλη τη χάρη, όλη την πρωτοτυπία που απαιτούν οι μέρες.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου μας αποκαλύπτει τον δικό της επιτυχημένο τρόπο, μαζί με κόλπα και τεχνικές που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Φτιάχνει σούπα βελουτέ, ναι βελουτέ, καλά διαβάσατε, και μάλιστα την ωραία βισυσουάζ, τη γαλλική πρασοπατατόσουπα, όμως ρίχνει όλα τα λαχανικά στη χύτρα και την έχει έτοιμη σε 30 λεπτά (μαζί με την ετοιμασία των λαχανικών). Όση ώρα μαγειρεύεται η σούπα, φτιάχνει δυο μεζεδάκια στο άψε σβήσε. Ταρτάκια με έτοιμες βάσεις και γέμιση με μους πέστροφας: χτυπάμε πέστροφα με κατίκι και μυρωδικά. Αυτό ήταν όλο! Και μπρουσκέτες με ανθότυρο και καβούρι του κουτιού. Μούρλια.

Σαλάτα φτιάχνει με έτοιμα σαλατικά και ένα έμπειρο ντρέσσινγκ με τσάτνεϋ της στιγμής! Πώς; Ανακατεύοντας μια μαρμελάδα με φρούτα του δάσους με λίγο βαλσαμικό!

Και για κύριο, επιλέγει ψαρονέφρι που εκ των πραγμάτων θέλει ελάχιστο χρόνο για να γίνει. Το αρταίνει με σάλτσα κυδωνιού που φτιάχνει με κρασί και έτοιμο γλυκό κυδώνι! Αμέ! Το πιο χρονοβόρο είναι οι συνοδευτικές πατάτες που θέλουν μια ώρα ψήσιμο, οπότε ξεκινάμε τη μαγειρική μας με αυτές.

Πιο πριν φροντίστε να έχετε παγώσει τα κρασιά του τραπεζιού!

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT