Είναι η γίδα βραστή νέα τάση στα εστιατόρια;

Είναι η γίδα βραστή νέα τάση στα εστιατόρια;

Το παραδοσιακό φαγητό-βάλσαμο μπαίνει στα μενού όλο και περισσότερων καινούργιων εστιατορίων σε κλασικές εκδοχές ή ενδιαφέρουσες παραλλαγές.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν λίγες μέρες γράφαμε για τον τραχανά που ενώ περιφρονήθηκε για καιρό από τις «επίσημες» κουζίνες των εστιατορίων βρήκε σιγά-σιγά τη θέση που του άξιζε στο ρεπερτόριο των νέων σεφ. Είναι πολλά ακόμη τα φαγητά της ελληνικής παράδοσης που «σνομπάρονται» για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ένα ακόμη παράδειγμα: η βραστή γίδα*. Ναι, είναι κλασικό φαΐ στις έμπειρες ταβέρνες και τα μαγειρεία, φαγητό της θαλπωρής, παιδική ανάμνηση για πολλούς, βάλσαμο για τα χειμωνιάτικα κρύα. Αλλά σε πόσα σύγχρονα ελληνικά εστιατόρια το συναντάμε; Μέχρι πρόσφατα σε σχεδόν κανένα. Τελευταία όμως όλο και σε πιο πολλά! Εδώ και λίγους μήνες έχουμε εντοπίσει νέα, υποσχόμενα εστιατόρια που βάζουν στο μενού τους το παραδοσιακό φαγητό, είτε σε κλασικές εκδοχές είτε σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Ακολουθούν κάποιες από τις πιο επιτυχημένες.

(*Γίδα ονομάζεται το θηλυκό κατσίκι μεγάλης ηλικίας (άνω του ενός έτους) που έχει τεκνοποιήσει και ζυγίζει πάνω από 20 κιλά)

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT