Οι αστακοί και γενικώς τα μεγαλόσχημα θαλασσινά ήταν απαραίτητοι στα πλούσια αστικά μενού της εποχής και δεν έλειπαν από τα μενού της «Μεγ. Βρεταννίας». Στα αρχεία βρήκαμε πολλούς, μα πολλούς αστακούς με όλες τις σάλτσες και παραλλαγές. Ο σεφ προτίμησε να ετοιμάσει αυτές τις υπέροχες γαρίδες, που είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και νόστιμες και κατά τι οικονομικότερες του αστακού, τις οποίες μάλιστα εμπνεύστηκε από χειρόγραφο μενού του 1912! Η ιδέα είναι μια χρυσαφένια τραγανή κρούστα να περιβάλλει τις γαρίδες, ώστε με μεγάλη άνεση να μπορούμε να τις βουτήξουμε στην κλασική σος ταρτάρ με τη μαγιονέζα και τις ψιλοκομμένες πίκλες. Εξαιρετικές τόσο για πρώτο πιάτο όσο και για έναν γιορτινό μπουφέ.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τις γαρίδες
- 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο