Γαρίδες πανέ σερβιρισμένες με σάλτσα ταρτάρ

Γαρίδες πανέ σερβιρισμένες με σάλτσα ταρτάρ

Ο Αστέριος Κουστούδης, σεφ του ιστορικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, ετοίμασε τις πιο φίνες γαρίδες. Στον χριστουγεννιάτικο γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 11/12 με την Καθημερινή

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αστακοί και γενικώς τα μεγαλόσχημα θαλασσινά ήταν απαραίτητοι στα πλούσια αστικά μενού της εποχής και δεν έλειπαν από τα μενού της «Μεγ. Βρεταννίας». Στα αρχεία βρήκαμε πολλούς, μα πολλούς αστακούς με όλες τις σάλτσες και παραλλαγές. Ο σεφ προτίμησε να ετοιμάσει αυτές τις υπέροχες γαρίδες, που είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές και νόστιμες και κατά τι οικονομικότερες του αστακού, τις οποίες μάλιστα εμπνεύστηκε από χειρόγραφο μενού του 1912! Η ιδέα είναι μια χρυσαφένια τραγανή κρούστα να περιβάλλει τις γαρίδες, ώστε με μεγάλη άνεση να μπορούμε να τις βουτήξουμε στην κλασική σος ταρτάρ με τη μαγιονέζα και τις ψιλοκομμένες πίκλες. Εξαιρετικές τόσο για πρώτο πιάτο όσο και για έναν γιορτινό μπουφέ.

20′ προετοιμασία, 1 ώρα αναμονή, Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τις γαρίδες

  •  
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT