After office: 10 μπαρ στην Αθήνα για να βγούμε μετά το γραφείο

After office: 10 μπαρ στην Αθήνα για να βγούμε μετά το γραφείο

Ποιος δεν έχει ανάγκη από ένα ποτό μετά το γραφείο; Να πάρει μια ανάσα μέχρι να πάει σπίτι και να μιλήσει λίγο χαλαρά με -ή χωρίς- τους συναδέλφους;

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μέρες είναι δύσκολες και η δουλειά αυξημένη, τόσο που το ποτό μετά το γραφείο σχεδόν επιβάλλεται. Βρίσκουμε λοιπόν, διάφορες αφορμές για να βρεθούμε με φίλους ή συναδέλφους μετά τη δουλειά. Είτε θέλετε να γιορτάσετε τη μέρα του Beaujolais Nouveau (που είναι σήμερα), είτε να πιείτε ποιοτικά κοκτέιλ και ποτά και να τσιμπολογήσετε νόστιμο barfood, στην Αθήνα υπάρχει κάτι για όλους.

Grasshoppers: Το μπαρ πίσω από τη Στέγη

Όσοι ψάχνουν ένα ωραίο, αεράτο σημείο για να δώσουν ραντεβού μετά τη δουλειά, να πιουν καλά ποτά, να τσιμπήσουν νόστιμο bar food και να ακούσουν ωραία μουσική, το Grasshoppers είναι η ιδανική επιλογή. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Πέτρος Ζήσου, ιδιοκτήτης του Naif που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Στον κατάλογο βρίσκουμε επιλεγμένες ετικέτες ποτών και κρασιών, επτά κλασικά κοκτέιλ και οκτώ signature προτάσεις. Πλάι στα ονόματα των τελευταίων αναγράφεται το γευστικό τους προφίλ αλλά και το ποτήρι στο οποίο σερβίρονται, μια λεπτομέρεια που δείχνει φροντίδα. Παραγγέλνουμε παγωμένο, καλοφτιαγμένο Dry Martini και το Fervid, μια καπνιστή, umami εκδοχή της Μαργαρίτας με μεσκάλ, ράσμπερι, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι και bitters. Το γλυκόπικρο Coarse, με Campari, cherry brandy, σιρόπι πικραμύγδαλου, σέλερι και λάιμ μας ανοίγει την όρεξη, ενώ το δροσερό Flying lovers με την ginger beer και το αγγούρι θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι το κονιάκ που εδώ αποκτά καλοκαιρινό χαρακτήρα. Για το ποιοτικό τσιμπολόγημα έχει φροντίσει ο σεφ του Naif, Νίκος Ντάνος. Οι φαν του απεριτίβο θα χαρούν ιδιαιτέρως με τις επιλογές: από το ντιπ γκοργκοντζόλας με (τέλεια) κριτσίνια και φρυγανισμένο ψωμί, και τα προσεγμένα πλατό τυριών και αλλαντικών μέχρι το vitello tonato με φύλλα μουστάρδας, καπνιστό χέλι, κάππαρη και wakame. Σε tramezzini (μαλακό ψωμάκι χωρίς την κόρα) έρχεται το τόσο-όσο αναβαθμισμένο κλαμπ σάντουιτς με μοτσαρέλα, προβολόνε, μορταδέλα, σαλάμι pepita και φύλλα αγκινάρας.

Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος, Τ/210-93.40.708

Uncle Tans: Σιγκαπουρινό after office

Το μικρούλη μπαρ στον πεζόδρομο πίσω από τη Μαρίνα Ζέας μας υποδέχεται από το απόγευμα με θεματικά dj sets, live και τα πιο ιδιαίτερα ποτά. Πού αλλού στην Αθήνα μπορείς να πιεις baijiu -το «εθνικό» ποτό της Κίνας- μέσα από μικροσκοπικά κολονάτα ποτήρια, χαζεύοντας ένα ενυδρείο με πλαστικά κοράλλια ή «τσιμπώντας» λούτρινα με τη δαγκάνα; Ο bar manager Πέτρος Μυτιληναίος πειραματίστηκε με ασιατικά ποτά και υλικά, για να δώσει αέρα Ταϊλάνδης στις επιλογές του καταλόγου. Το So Kiasu!, ένα «μοχίτο» με σάκε, λάιμ, σόδα, βασιλικό και cordial γκρέιπφρουτ, όπως και το πλούσιο και απαλό Batta, με κρέμα γάλακτος, midori (λικέρ από γιαπωνέζικο πεπόνι), λικέρ κακάο και λικέρ μέντα είναι μερικές μόνο από αυτές. Το δε Singapore Sling είναι το φόρτε τους και φτιάχνεται με την αυθεντική συνταγή, ελαφρώς εκσυγχρονισμένη.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Τ/210-45.10.011

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT