Οι πιο νόστιμες πίτσες της Αθήνας. Με τ’ όνομά τους και με τα όλα τους

Οι πιο νόστιμες πίτσες της Αθήνας. Με τ’ όνομά τους και με τα όλα τους

Πιτσαρίες υπάρχουν πολλές, καλές πίτσες όμως, ξέρετε αυτές που τις σκέφτεσαι και στον ύπνο σου, λίγες. Εδώ συγκεντρώσαμε αυτές που δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει ποτέ περίπτωση να πεις στο ταίρι σου ή στην παρέα να πάτε για πίτσα και να σου πουν όχι; Όχι! Διότι την πίτσα εμείς οι Έλληνες πολύ αγαπήσαμε, μπορεί και παραπάνω από τους Ιταλούς, που έχουν τα σκήπτρα της καταγωγής. Είναι μια λατρεία σαν τα μακαρόνια ένα πράμα. Βλέπεις οι σεφ στη χώρα μας έμαθαν να την φτιάχνουν αν όχι καλύτερα ισάξια με τους γείτονες και μας εκπαίδευσαν σε ζυμάρια από φυσική προζύμη, σε κριτσανιστές άκρες και αφράτες φουσκάλες, νέα σχήματα, νέες συνήθειες και γενικώς σε μια νέα εποχή για την πίτσα, που ζει μεγάλες δόξες. Γι΄αυτό και εμείς την τιμούμε όπως της πρέπει. Διαλέγοντας, όχι πιτσαρίες ή εστιατόρια, διαλέγοντας τις αγαπημένες μας πίτσες.

Lucinda: Τρία υλικά, πολύ φινέτσα και μεγάλη νοστιμιά

Με απλά λόγια είναι μια πολύ καλή μοντέρνα πιτσαρία στον Χολαργό. Με ακόμα λιγότερα λόγια, εδώ θα έρθετε για το φο-βε-ρό ζυμάρι. Αναλυτικότερα, ιταλιάνικο, ελαστικό ζυμαράκι, με υπέροχα καψίματα στο στεφάνι της πίτσας, αποτέλεσμα του καλοφτιαγμένου προζυμιού. Δεν μπορώ να επιλέξω μόνο μια, σίγουρα η βασική Margherita αξίζει την προσοχή μας, αλλά οι συνδυασμοί τους είναι ένας κι ένας. Η Concentrata έχει με μοτσαρέλα Fior di latte, απαλή και πλούσια στο στόμα, μαζί με πέστο βασιλικού, και φλούδες από την απίθανη Ρετζάνα του Μετσόβου. Είναι ένα τυρί περιορισμένης παραγωγής και σπάνιας νοστιμιάς από ποιοτικό μετσοβίτικο αγελαδινό γάλα, που φτιάχνεται μόνο στο boutique τυροκομείο Τοσίτσα, με ωρίμαση 30 μηνών παρακαλώ. Ξέρω κάποιες νεαρές παρμεζάνες που κοκκινίζουν από ντροπή μπροστά της. Ν.Δ.

Κεραμεικού 2, Χολαργός, Τ/210-65.64.035

La Bella Napoli: με μπρόκολο ναπολιτάνικο

Όταν ο σεφ Marco Zenaboni άνοιξε τη μικρή του πιτσαρία στoν Νέο Κόσμο, μιλούσε για αυτή όλη η πόλη και όχι άδικα μια και χρησιμοποιεί τα εξαιρετικής ποιότητας αλεύρια (σταρένιο μαζί με ολικής), μοτσαρέλα από την Caserta, buffala από το Salerno, pomodori του San Marzano το προζυμένιο ζυμάρι του είναι καλά ωριμασμένο. Μόλις δώδεκα πίτσες και δύο σαλάτες έχει το μενού και λίγα τραπεζάκια για να τα φάτε επιτόπου. Η Salsiccia e Friarielli έχει φρέσκια μοτσαρέλα, πρόβολα, λουκάνικο και ναπολιτάνικο μπρόκολο, και είναι υπέροχη. Η πίτσα ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά για αυτό αν και διαθέτουν υπηρεσία delivery, o Marco προτρέπει τους πελάτες να την τρώνε εντός, για να μη χάνουν ούτε στο ελάχιστο τη νοστιμιά. Μ.Π.

Ρουμπέση 64, Νέος Κόσμος, Τ/211-11.50.602

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT