Ένα βράδυ με τον Νίκο Ψαρρά κάναμε «Βεγγέρα στη Σμύρνη»

Ένα βράδυ με τον Νίκο Ψαρρά κάναμε «Βεγγέρα στη Σμύρνη»

Είναι ωραίο να βγαίνεις και να σε περιποιούνται όπως σε ένα φιλικό σπίτι. Έτσι αισθανθήκαμε όταν βγήκαμε εκείνο το βράδυ με τον ηθοποιό Νίκο Ψαρρά και τη σκηνοθέτιδα Έλενα Καρακούλη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βεγγέρα έκαναν τα παλιά τα χρόνια στα σπίτια στη Σμύρνη. Ήταν μια βραδινή επίσκεψη που γινόταν σε συγγενικό ή φιλικό σπίτι και έπαιρνε χαρακτήρα μικρής γιορτής. Στους επισκέπτες προσφέρονταν όλα τα καλούδια που έφτιαχνε η νοικοκυρά του σπιτιού με μεράκι και αγάπη, που συνοδεύονταν πάντα με τσίπουρο ή κρασί.

Ένα βράδυ Κυριακής κάναμε κι εμείς το ίδιο. Βάλαμε τα καλά μας και πήραμε τον Νίκο Ψαρρά με τη σύζυγό του Έλενα Καρακούλη και κάναμε «Βεγγέρα στη Σμύρνη», στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς, εκεί όπου λειτουργεί μέχρι τις 18 του μήνα το pop up εστιατόριο του Γαστρονόμου. Οι οικοδεσπότες από το Δειπνοσοφιστήριον μάς υποδέχτηκαν με χαρά και ζεστασιά, ενώ η μαγείρισσα Νένα Ισμυρνόγλου είχε ήδη κάνει τις ετοιμασίες της με φροντίδα και μεράκι.

Η πρώτη εντύπωση, μπαίνοντας στον χώρο, είναι άκρως θεατρική. Τα σκηνικά και το art de la table που έχει επιμεληθεί ο Σταύρος Παπαγιάννης σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, στη Σμύρνη των αρχών του περασμένου αιώνα. Γι΄αυτό φροντίζουν οι φωτογραφίες και τα καρτ ποστάλ που έχουν τυπωθεί σε μεγάλες διαφάνειες και αποπνέουν με τον πιο φίνο και διακριτικό τρόπο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της εποχής και του τόπου. Αλλά παρασύρθηκα και το τραπέζι μας μάς περιμένει ήδη στρωμένο.

Με τον Νίκο ξεκινάμε από τα επαγγελματικά, αφού ξέρω ότι εκτός από πολυάσχολος είναι και περιζήτητος ηθοποιός. Τον απολαμβάναμε σε τόσες επιτυχημένες σειρές πρόσφατα στην τηλεόραση, όπως στις «Άγριες Μέλισσες» και στην «Αγάπη Παράνομη» που είναι λες και τον ξέρω χρόνια. Φέτος, για πρώτη φορά, δεν κάνει θέατρο τον χειμώνα και είναι μια καλή ευκαιρία να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του, την Έλενα και τον 8χρονο γιο τους Πάνο. «Δεν τους έχω πει πού θα πάμε», μου λέει συνωμοτικά, «Είναι πάνω από 10 χρόνια που δεν εχω σταματήσει τη δουλειά τέτοιες μέρες και το έχω πολύ ανάγκη». Αλλά ως τότε έχει να κάνει ακόμα γυρίσματα για τις σειρές που θα πρωταγωνιστεί…

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT