Στα Γιουβετσάκια για να φας λαχανοντολμάδες θέλει… κράτηση

Στα Γιουβετσάκια για να φας λαχανοντολμάδες θέλει… κράτηση

Και είναι και το ωραίο κοκορέτσι, ο κρασάτος κόκορας, τα χόρτα, οι σαλάτες. Ο Χάρης Τζίτζης καθημερινά πηγαίνει σε 2-3 λαϊκές. Όλα όσα σερβίρει τα ψάχνει ένα-ένα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία του «καλοφαγάδικου» –έτσι την αποκαλεί την ταβέρνα του ο Χάρης Τζίτζης– ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1995. Η επιχείρηση κατασκευής ξύλινων μέσων διδασκαλίας που διατηρούσε κάποια στιγμή έπεσε έξω κι εκείνος, αναγκασμένος να αφήσει πίσω του τα παιδαγωγικά παιχνίδια, τα κουκλοθέατρα και τους πίνακες εκμάθησης, έπρεπε να αλλάξει επάγγελμα. Τη δούλευε μήνες στο μυαλό του την ιδέα για τα Γιουβετσάκια.

«Ξύπνησαν μνήμες γεύσης», λέει, «ξύπνησε και η ανάγκη για επιβίωση». Έψαξε, σχεδίασε κι έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο για μια κουζίνα που να κάνει διανομή. Βρήκε έναν χώρο στο κτίριο του Δεληολάνη στην πλατεία της Γλυφάδας, τα φυλλάδια μοιράστηκαν πόρτα-πόρτα και καμιά εικοσαριά κλασικά ελληνικά φαγητά άρχισαν να παραδίδονται σε πήλινα κεσεδάκια στις γύρω περιοχές: Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Αργυρούπολη, Παλαιό Φάληρο…

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT