Μέγας ζαχαροπλάστης και μάγειρας, ιδρυτής και αρχιτέκτονας της Grand Cuisine, της γαλλικής υψηλής κουζίνας, ο Αντονίν Καρέμ (1784-1833) ήταν ο πρώτος σταρ σεφ της ιστορίας και στην τέχνη του υποκλίθηκαν βασιλιάδες, αυτοκράτορες, τσάροι, διπλωμάτες και σύγχρονοί του αρχιμάγειρες.
Κάποιες συνταγές του, που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ, εξακολουθούν να εφαρμόζονται και να εμπνέουν μέχρι σήμερα, ενώ μάγειρες, αρχιμάγειρες και ζαχαροπλάστες του 21ου αιώνα του βγάζουν το καπέλο… του σεφ.
Κι αυτό εκείνος το σχεδίασε…
Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr