Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα δεν μπορούν να έχουν χρώμα εξωτικό; Χωρίς να παραβλέπει το εορταστικό χειμωνιάτικο πνεύμα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, σας δίνουμε ωραίες ιδέες με αρώματα Ανατολής – εγγύς και μακρινής. Οι χουρμάδες δεν είναι μόνο ένα ωραίο κέρασμα, δένουν τέλεια και με το αφράτο και αρωματικό κουσκούς με κουκουνάρια και δυόσμο. Το κύριο πιάτο είναι ένα ζουμερό αρνάκι ροδισμένο με γλάσο μελιού, μοσχομυρίζει κύμινο και συνοδεύεται με μελωμένες γλυκοπατάτες με λωτούς (!) και κάστανα.
Τα εξωτικά υλικά δεν στερούνται σε επισημότητα και φινέτσα αν συνδυαστούν σοφά κι εδώ έχουμε μια από τις πιο εκλεπτυσμένες τους συνθέσεις, ό,τι πρέπει για ένα απενοχοποιημένο και εξόχως γιορτινό γεύμα! Ακόμη και οι ταπεινές βελουτέ κόκκινες φακές στο άνοιγμα, κομψευόμενες με το κάρυ και την απαλή γλύκα της καρύδας συνεισφέρουν στην ευφρόσυνη αλαφράδα του γεύματος, διακριτικά και με ωραία νοστιμάδα.
Η μόνη προετοιμασία για αυτό το μενού είναι η βόλτα στο κρεοπωλείο μας και στις έθνικ αγορές, τα μπαχαράδικα και τα ξηροκαρπάδικα για καλής ποιότητας πρώτη ύλη: φρέσκα μπαχαρικά, μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι, αφράτοι βασιλικοί χουρμάδες, ζουμεροί λωτοί, καλοκαπνισμένα φιλέτα πάπιας και φυσικά ένα τρυφερό αρνίσιο μπούτι που θα κυριαρχήσει ως κύριο πιάτο.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο