Ποιες είναι οι κατάλληλες πατάτες;
Ιδανικές για πουρέ είναι οι πλούσιες σε άμυλο πατάτες, γιατί αλλιώς ο πουρές μπορεί να γίνει νερουλός και με επίπεδη γεύση. Το χρώμα της σάρκας τους θα πρέπει να είναι κιτρινωπό. Αναφορικά με τον τόπο προέλευσης, η εμπειρία μας μάς έχει δείξει ότι ιδιαίτερα νόστιμες γι’ αυτήν τη χρήση είναι, μεταξύ άλλων, οι Νευροκοπίου, οι Κύπρου, οι Νάξου. Επίσης, οι πατάτες πρέπει να είναι σκληρές, με σάρκα συνεκτική και «τραγανή», όχι «λαστιχωτές».
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.