Ο τέλειος πουρές πατάτας έχει τα μυστικά του

Ο τέλειος πουρές πατάτας έχει τα μυστικά του

Ποιες είναι οι κατάλληλες πατάτες; Γίνεται πουρές απο πατάτες φουρνιστές; Τις μαγειρεύουμε με ή χωρίς τη φλούδα; Απαντάμε στις βασικές ερωτήσεις που σας προβληματίζουν.

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιες είναι οι κατάλληλες πατάτες;

Ιδανικές για πουρέ είναι οι πλούσιες σε άμυλο πατάτες, γιατί αλλιώς ο πουρές μπορεί να γίνει νερουλός και με επίπεδη γεύση. Το χρώμα της σάρκας τους θα πρέπει να είναι κιτρινωπό. Αναφορικά με τον τόπο προέλευσης, η εμπειρία μας μάς έχει δείξει ότι ιδιαίτερα νόστιμες γι’ αυτήν τη χρήση είναι, μεταξύ άλλων, οι Νευροκοπίου, οι Κύπρου, οι Νάξου. Επίσης, οι πατάτες πρέπει να είναι σκληρές, με σάρκα συνεκτική και «τραγανή», όχι «λαστιχωτές».

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT