Γεννόπιτα: Το κυπριακό χριστουγεννιάτικο ψωμί

Γεννόπιτα: Το κυπριακό χριστουγεννιάτικο ψωμί

Το παραδοσιακό κυπριακό ψωμί για το «Πάσκαν των Γεννών», δηλαδή τα Χριστούγεννα. Με την ίδια ζύμη φτιάχνουν και τη βασιλόπιτα

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: για 1 καρβέλι

  •  περίπου 250 ml χλιαρό νερό + 160 ml επιπλέον, για τη μαγιά
  •  10 γρ. ξηρή μαγιά
  •  250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  250 γρ. αλεύρι κίτρινο, για ψωμί και πίτες
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  •  1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισος, καλά κοπανισμένος σε σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού κρυσταλλάκια μαστίχας, καλά κοπανισμένα με ελάχιστη ζάχαρη άχνη
  •  50 γρ. σουσάμι, για το πασπάλισμα
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες της αρεσκείας μας, για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT