Το γιορτινό μενού της γιαγιάς Αβέρωφ, μιας τέλειας οικοδέσποινας

Το γιορτινό μενού της γιαγιάς Αβέρωφ, μιας τέλειας οικοδέσποινας

Το ιστορικό συνταγολόγιο μιας αρχοντικής οικοδέσποινας γίνεται αφορμή για ένα μεγαλοπρεπές ευρωπαϊκό δείπνο με ταπεινά, αλλά έξοχα ηπειρώτικα υλικά

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χριστουγεννιάτικο αγγλικό κέικ 100 χρονών

«Eργάζεσαι το βούτυρον καλά, βάζεις την ζάχαρη, εξακολουθείς να εργάζεσαι. Κτυπάς το κάθε αυγό καλά, βάζεις μία κουταλιά αλεύρι, ένα αυγό κτυπημένο τη φορά και σαν θα τελειώσουν τα δεκαπέντε αυγά και όλο το αλεύρι, βάζεις τις σταφίδες, τα φρούτα, τα μύγδαλα». Γραμμένη με πλάγια γράμματα, με καμπύλες που μαρτυρούν πως η γράφουσα δεν είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή της, η παραπάνω συνταγή για χριστουγεννιάτικο αγγλικό κέικ είναι περίπου 100 χρονών. Τη θυμάται καλά εκείνη τη μέρα του χρόνου η Τατιάνα. Ήταν στις αρχές κάθε Δεκέμβρη που η μητέρα της θα έφτιαχνε χριστουγεννιάτικες πουτίγκες. Καθώς συνήθιζε να τις χαρίζει ως δώρα, έφτιαχνε πολλές από αυτές, ετοιμάζοντάς τες σε μεγάλες σκάφες στο κελάρι τους. Τις έβαζε σε ένα πανί και τις άφηνε να ωριμάσουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT