Σούπα βισισουάζ με σελινόριζα και μανιτάρια

Σούπα βισισουάζ με σελινόριζα και μανιτάρια

Kλασική γαλλική σούπα με πατάτες, πράσα και κρέμα, που η σεφ την εμπλουτίζει με σελινόριζα και μανιτάρια. Η απίθανη ξηροκαρπάτη γεύση των φουντουκιών ταιριάζει γάντι!

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για κλασική γαλλική συνταγή που οι Γάλλοι τρώνε κρύα το καλοκαίρι και ζεστή τον χειμώνα. Η βισισουάζ (Vichyssoise) είναι μια πολύ νόστιμη και θρεπτική σούπα.

  • 20′ προετοιμασία
  • 50′ μαγείρεμα
  • Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι + 2 φύλλα δάφνης, δεμένα με σπάγκο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  •  5 μεγάλα φρέσκα άσπρα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένες σε φέτες
  •  1 μεγάλο πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
  •  1 πατάτα, καθαρισμένη, σε κύβους
  •  1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  •  100 γρ. κρέμα γάλακτος
  •  1/2 κουτ. σούπας λάδι τρούφας + λίγες σταγόνες επιπλέον, για το σερβίρισμα
  •  50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT